De 10 belangrijkste factoren
die uw etiketteringsproces beïnvloeden

 

Het belang van het etiketteren wordt in veel producties nog steeds onderschat, er zijn maar een paar kenmerken die de eindconsument beïnvloeden bij het kopen in de supermarkt, één kenmerk daarvan is de prijsaanduiding oftewel het etiket.

 

Waarom is een goed etiket zo belangrijk?

De invloed van marketing op het ontwerp van de verpakking en het etiket wordt steeds belangrijker, omdat de consument in een paar seconden bij het schap kan beslissen welk product hij het lekkerst vindt. Onnauwkeurige, slordige etikettering, of een etiket dat schuin is aangebracht, maken geen goede indruk.

 

Waarmee moet rekening worden gehouden bij het etiketteren?

Een etiketteringsnauwkeurigheid van +/- 1 mm is onder ideale productieomstandigheden wat een levensmiddelenproducent van zijn etiketteermachine mag verwachten. Een duidelijk leesbaar drukbeeld heeft ook een hoge prioriteit. De volgende 10 punten hebben een grote invloed op het gehele etiketteringsproces:

 

 

De beste etiketteringsnauwkeurigheid wordt altijd bereikt wanneer het etiket met de hand wordt aangebracht. Dit vermindert omgevingsinvloeden zoals ventilatie, tocht van open en dichtgaande deuren, passerende voertuigen enz.

Bij gewichtsafhankelijk wegen en etiketteren moeten, naast de reeds genoemde ventilatie of tocht, ook trillingen worden vermeden. Deze hebben invloed op het weegresultaat en in het beste geval worden de producten niet geëtiketteerd omdat geen weegresultaat kon worden bepaald. In het slechtste geval worden de producten geëtiketteerd met een onjuist gewicht.

Het product moet perfect geleid worden wanneer het naar de etiketteermachine of de weeg- en etiketteermachine wordt gevoerd, alleen dan kan een goede etikettering worden bereikt. Automatische geleiders die meebewegen met de breedte van de verpakking zijn een plus. Fouten als gevolg van handmatige afstelling of zelfs het ontbreken van een uitlijnstation,  kunnen zo worden vermeden.

Ruimte voor het etiket. De verpakking moet voldoende ruimte bieden om het etiket te plaatsen; dit kan vooral moeilijk zijn bij bijvoorbeeld groenten en fruit, kip, enz.

Gebruik, bij zeer lange etiketten, een neerwaartse drukborstel of -roller die de etiketten tegen het product aandrukt, dit voorkomt dat het etiket omdraait of blijft plakken.

De etikettenlijm speelt ook een belangrijke rol in het applicatieproces; als de verpakkingen nog nat, vochtig of bevroren zijn tijdens het markeren of etiketteren, gebruik dan een zogenaamde diepvrieslijm. Dit zorgt voor een aanzienlijk betere initiële hechting van de etiketten op de verpakking.

Thermische overdracht of thermisch direct. In de regel wordt in de levensmiddelenindustrie het thermisch direct proces gebruikt. Dit werkt door het verhitten van afzonderlijke punten, d.w.z. punten op het etiket door de thermische staaf van de printer. Het papier is dus gevoelig voor warmte en de verkleurde puntjes produceren een letter. Het nadeel is dat het etiket verkleurt in direct zonlicht of in de magnetron. Bij het thermotransfer proces wordt een folie verwarmd door de bovengenoemde thermische strip, die ook zwarte puntjes op het etiket drukt, die op hun beurt een letter produceren. De gedrukte afbeelding is ook bestand tegen hitte, maar is duurder en veel trager.

Niet alleen de lijm, maar ook de kwaliteit van het etiket is doorslaggevend. Een hoge etiketteerprestatie leidt ook tot een hoge afdruksnelheid. Moderne printers van etiketteer- of van weeg- en etiketeer, oftewel uitprijssystemen printen tot 300 mm/sec, maar dit vereist etiketten van bijzonder goede kwaliteit. In het ideale geval hoeft de afdruksnelheid helemaal niet vast te staan, maar wordt deze automatisch aangepast aan de vereiste etiketteerprestaties.

Verzorging, reiniging en onderhoud. Elke machine is slechts zo goed als zij wordt verzorgd; hoge en nauwkeurige prestaties zijn alleen mogelijk als het systeem regelmatig wordt gereinigd en onderhouden, en ook een regelmatige reiniging van de thermische balk is van essentieel belang voor een goed afdrukbeeld.

Verkeerd etiketteren kan worden voorkomen door online toegang te krijgen tot de centrale printgegevens en het printbeeld, het etiket en de verpakking aan het eind nogmaals te controleren met een Vision Control-apparaat.

VRAAGSTUKKEN?
NEEM DAN CONTACT MET ONS OP.

Direct naar de contactpagina.

 

Uw contact voor service

België

+32 16 449 201   | info@espera.be